För att kunna göra en bokningsförfrågan om Mårten Melin måste du vara inloggad.

Mårten Melin

Dela och skriv ut
Melin_macc8arten_press

Mårten Melin

Fotograf: Karl Thorsson/Raben & Sjögren

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Poet
Barnboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög


Medlem i
Författarcentrum Syd

Länkar
http://www.martenmelin.se

PDF
Skapande_skola_MårtenM2019.pdf

Mårten Melin

Kort om mig

Jag är född 1972 och bor i Lund. 2003 debuterade jag med barndiktsamlingen ”Mera glass i däcken”. Sedan dess har jag gett ut över 100 böcker till: romaner, noveller, serier, bilderböcker och fler diktsamlingar, främst på Rabén & Sjögren och Nypon förlag.

Jag är översatt till danska, tyska, polska, nederländska och färöiska. Min lättlästbok ”Så sjukt kär” är i Sverige utgiven på engelska, arabiska, persiska, tigrinska, somaliska och polska. 2008 fick jag Hans Petersonstipendiet för min samlade produktion. För ”Som trolleri” fick jag Nils Holgersson-plaketten 2011. Boken blev dramatiserad av Unga radioteatern 2015. 2012 blev min diktbok ”Jag är världen” nominerad till Augustpriset, och jag har varit nominerad till Barnens romanpris tre ... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag besöker gärna skolklasser och berättar om skrivandet och mina böcker. Jag visar hur man enkelt och på roliga sätt kan skriva dikter och jag arbetar även med skrivövningar för att visa hur eleverna kan skriva ännu bättre berättelser. Det går sällan ett författarbesök utan att eleverna själva får skriva!

För vuxna pratar jag om mina böcker och om hur man skriver för och tillsammans med barn. Vill någon att jag ska visa hur man skriver serier går det också bra att höra av sig!

Min huvudsakliga målgrupp är årskurs 5-7, men jag har skrivit böcker för både äldre och yngre också. Många av mina böcker är uttalat lättlästa och jag besöker gärna särskolan.

Bäst blir författarbesöket om eleverna har läst en eller flera av mina böcker i... ...visa mer

Verkförteckning

Mera glass i däcken, Eriksson & Lindgren 2003
Susanne och den lilla grisen, Eriksson & Lindgren 2004
Svarta kängor med gul söm, Eriksson & Lindgren 2006
Jävla Lucia, Eriksson & Lindgren 2007
Varm tass i mörkret, Hegas 2007
Amor anfaller! Eriksson & Lindgren 2008
Ett värmeljus i din ska... ...visa mer