För att kunna göra en bokningsförfrågan om Sara Villius måste du vara inloggad.

Sara Villius

Dela och skriv ut
Img_5987

Sara Villius

Fotograf:

Verksam som
Prosaist/berättare
Dramatiker
Barnboksförfattare


Målgrupp
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://www.saravillius.se

Sara Villius

Kort om mig

"Sara var lyhörd inför våra önskemål och fick mycket fin kontakt med våra elever. Vi är fantastiskt nöjda och hoppas innerligt att projektet Läsning pågår får fortsätta!"


Född 1976 i Uppsala. Bor sedan länge i Stockholm. Har drivit det lilla förlaget Ink tillsammans med Fredrik Nilsson och arbetat som producent på Lava i Kulturhuset. Avslutade kursen Litterär Gestaltning i Göteborg 2002. Har förutom böcker också skrivit för film, tv och radio. Samt arbetat med dokumentärer.

Vad jag gör under författarbesöken

Jag har erfarenhet av digitala författarbesök och hjälper till att hitta en bra lösning som fungerar för din grupp.

Jag talar om mina böcker, svarar på frågor om dem och läser ur dem. Jag berättar om min väg till utgiven författare och ger praktiska råd och tips om jag kan. Jag diskuterar texter och håller skrivarkurser/workshops. Jag är flexibel och kan oftast skräddarsy en föreläsning eller kurs efter uppdragsgivarens önskemål. Jag träffar allt från treåringar på förskola till studenter på högskolenivå och besöker gärna bibliotek.

Sedan en tid tillbaka skriver jag även för film och tv och arbetar med radiodokumentärer för P1. Jag berättar gärna om skillnaderna och likheterna mellan de olika uttrycksformerna. Jag kan även berätta ... ...visa mer

Verkförteckning

Nej, det är en snöklump, 2002, Norstedts
Battle, 2003, Norstedts
Sex, 2008, Norstedts
Natten, 2017, Rabén och Sjögren
Om orm, 2018, Rabén och Sjögren
Madonna, 2019, Norstedts