För att kunna göra en bokningsförfrågan om Tony Manieri måste du vara inloggad.

Tony Manieri

Dela och skriv ut
Img_2077

Tony Manieri

Fotograf:

Verksam som
Prosaist/berättare
Barnboksförfattare
Översättare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Syd

Länkar
http://www.manieri.se

PDF
Barnens_egen_deckare_2020_21_skapande_skola.pdf

Tony Manieri

Kort om mig

Född 1960, bosatt i Malmö.
Har till dags dato skrivit fem deckare om den hetlevrade och hårdföre Malmöpolisen Michael Stanic, en gangsterskröna om den värdelösa ligan Limhamns Juveler samt ett tjugotal barn- och ungdomsböcker. Jag har även översatt ett stort antal barnböcker och gjort flera pysselböcker.
Jag tilldelades Författarcentrum Syds stipendium för år 2006 för ”ett mångsidigt författarskap präglat av upptäckarlusta, humor och intelligens”.

Vad jag gör under författarbesöken

Skrivprojekt. Sedan 2007 har jag skrivit ett fyrtiotal böcker tillsammans med skolbarn över hela landet. Projekten har finansierats genom ”Skapande Skola”.
Vanliga författarbesök. Jag besöker gärna skolor och pratar om mina böcker.

Läs mer om våra böcker och andra projekt på www.manieri.se.
Har du frågor omkring Skapande Skola-projekten är du välkommen att kontakta mig!

Verkförteckning

Bibliografi
Under huden: kriminalroman 2000
De onödiga: kriminalroman 2001
Över gränsen: kriminalroman 2002
Blodsdiamanten: kriminalroman 2004
Salto Mortale: kriminalroman 2018
Limhamns Juveler: skälmroman 2019

Det lysande ögat, 2005 (tillsammans med Laura Trenter)
ABC-Resan Jorden Runt... ...visa mer