Åsa Lind

Kort om mig

Jag är född i Ångermanland.
Jag är författar på heltid, och skriver för barn – båda fakta och sagor.
Jag brukar säga att jag skriver för öronen. Det är ju så barn ofta möter en text; som lyssnare. Jag vill att mina texter ska vara användbara, roliga och uppriktiga. De ska gärna bjuda på något oväntat, som sätter igång läsarens lust att upptäcka och tänka vidare. Sagorna ska hålla för högläsning, och tåla att läsas mer än en gång.
Bland allt jag ännu inte skrivit, ser jag mest fram emot att ta itu med en bok om partikelfysik för barn. Sexåringar är världsbäst på att fatta det nästan ofattbara.

Vad jag gör under författarbesöken

Det jag pratar om under författarbesöken är skrivprocess och texter, egna och andras. Hur jag lägger upp besöket och hanterar ämnena beror naturligtvis på vilka jag pratar inför – och med. En bra föreläsning bygger ju på kommunikation.
Som besökande författare i klassrummet utgår jag mycket konkret från författarens verktyg - penna och papper. I min medhavda väska har jag allt från min favoritpenna till exempel på första skissen inför en bok och bilder att tillsammans bygga berättelser kring.
Inför en vuxen publik talar jag gärna om litteratur för barn. Vad är det som är särskilt med att skriva för barn? Varför ska man läsa för barn? Finns det bra och dåliga böcker?

Verkförteckning

Troll-Tula och Nisse
Din egen flora
Klippa, sten & sand
Sandvargen
Änglar finns!
Mera Sandvargen
(Åren 1995 till 2003)

2004 Prinsessornas prinsessbok
2004 Sandvargen och hela Härligheten

Samtliga på förlag Rabén&Sjögren

Fotograf: Ewa Stackelberg

Information

Kategorier

Barn

Fackbok

Målgrupp

Lågstadium

Mellanstadium

Vuxen

Medlem i

Författarcentrum Öst

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet