För att kunna göra en bokningsförfrågan om Arne (Jan) Dahl (Arnald) måste du vara inloggad.

Arne (Jan) Dahl (Arnald)

Dela och skriv ut
Arnedahl_1_webb_600px

Arne (Jan) Dahl (Arnald)

Fotograf: Sara Arnald

Verksam som
Prosaist/berättare


Målgrupp
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://www.arnedahl.net
https://www.facebook.com/ArneDahl.Crimefiction

Arne (Jan) Dahl (Arnald)

Kort om mig

För den större publiken är jag antagligen mest känd som den välkände deckarförfattaren Arne Dahl. Men även som Jan Arnald har jag en mångsidig bakgrund som skribent och författare. Faktum är att jag har sett litteraturen ur nästan alla tänkbara perspektiv.
Under eget namn har jag skrivit fem skönlitterära böcker i olika genrer, mest berättelser. Jag är en tämligen rutinerad litteraturkritiker i Dagens Nyheter och har en bakgrund som redaktör för två kulturtidskrifter, Svenska Akademines Artes och Aiolos. Det senare är också ett litet förlag som jag har med några kompisar, och jag har forskat och undervisat i litteraturvetenskap på universitetet.
Som Arne Dahl är jag en deckarförfattare som inte är särskilt förtjust i deckark... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Arne Dahl är nu inne på sin andra serie kriminalromaner med Paul Hjelm och Kerstin Holm i centrum. Det handlar om Opcop-gruppen i Haag, Holland, fast basen för de svenska deltagarna är fortfarande Stockholm. Storbrottsligheten har ändrat karaktär och blivit alltmer internationell - så varför skulle inte polisen göra detsamma? Det är vad ARNE DAHL pratar om.

Fast jag kan framträda uteslutande som Arne Dahl, som både Jan Arnald och Arne Dahl och bara som Jan Arnald. Det är valfritt. Jag läser ur mina böcker, talar om mina böcker och diskuterar gärna mina böcker. Som Arne Dahl blir det mycket snack om deckare, givetvis, men också om samtida politik i förhållande till litteraturen. Men jag kan också tala om den svenska samtidslitteraturen... ...visa mer

Verkförteckning

Som Arne Dahl (kriminalromaner):
Ont blod (1998)
Misterioso (1999)
Upp till toppen av berget (2000)
Europa Blues (2001)
De största vatten (2002)
En midsommarnattsdröm (2003)
Dödsmässa (2004)
Mörkertal (2005)
Efterskalv (2006) Albert Bonniers Förlag
Himmelsöga (2007), Albert Bonniers För... ...visa mer