För att kunna göra en bokningsförfrågan om Helena Hedlund måste du vara inloggad.

Helena Hedlund

Dela och skriv ut
Helenahedlund20171207013_kopia_2

Helena Hedlund

Fotograf: Kicki Nilsson

Book_coverage_1
Book_coverage_2

Helena Hedlund

Kort om mig

Jag har skrivit böckerna om Kerstin som riktar sig till barn som går på lågstadiet och i förskoleklass. Hittills finns det fem utgivna böcker i serien och ytterligare en del kommer inom kort. Böckerna handlar om Kerstin som är ett känsligt och tänkande barn som ofta råkar försätta sig i ganska knepiga situationer. Det är vardagsdramatiska historier sedda genom Kerstins ögon och de kretsar kring teman som vänskap, lögner, genus, svartsjuka etc. Böckerna har blivit uppskattade högläsningsböcker och ger mycket att diskutera. En gratis lärarhandledning finns att ladda ner på Natur&Kulturs hemsida.

Första boken - Det fina med Kerstin - utkom 2018 och vann Slangbellan, Sveriges Författarförbundets pris för bästa barnboksdebut. Den har även... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Under besöken pratar jag kring böckerna om Kerstin och barnen får väldigt gärna ställa frågor. Vi diskuterar varför Kerstin gör som hon gör och om hon skulle kunnat ha gjort på ett annat sätt? Sen berättar jag om hur en bok blir till och lite om varför jag tycker att det är så roligt att skriva. Mot slutet håller jag i en kortare skrivövning med fokus på fantasi, lust och känslighet.

Verkförteckning

Det fina med Kerstin - kapitelbok lågstadiet - Natur & Kultur (2018)
Att vara Kerstin - kapitelbok lågstadiet - Natur & Kultur (2019)
Kerstin, livet och döden - kapitelbok lågstadiet - Natur & Kultur (2020)
Precis som Kerstin - kapitelbok lågstadiet - Natur & Kultur ( 2020)
Kerstin, solen o... ...visa mer