För att kunna göra en bokningsförfrågan om Helena Hedlund måste du vara inloggad.

Helena Hedlund

Dela och skriv ut
Helenahedlund20171207013_kopia_2

Helena Hedlund

Fotograf: Kicki Nilsson

Book_coverage_1
Book_coverage_2

Helena Hedlund

Kort om mig

Jag har skrivit böckerna i serien om Kerstin, som riktar sig till barn som går på lågstadiet och i förskoleklass. Böckerna handlar om Kerstin som är ett känsligt och tänkande barn som ofta råkar försätta sig i knepiga situationer. Det är vardagsdramatiska historier sedda genom Kerstins ögon och de kretsar kring teman som vänskap, lögner, genus, svartsjuka etc. Böckerna har blivit uppskattade högläsningsböcker och ger mycket att diskutera. En gratis lärarhandledning finns att ladda ner på Natur&Kulturs hemsida.

Första boken - Det fina med Kerstin - utkom 2018 och vann Slangbellan, Sveriges Författarförbundets pris för bästa barnboksdebut. Den har även tilldelats Nils Holgersson-plaketten för bästa barnbok 2018.

Jag är utbildad skåd... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag vill att klasserna har läst i alla fall en bok om Kerstin innan besöket, så att eleverna är bekanta med henne och hennes värld. Under besöket pratar jag sedan kring böckerna och barnen får väldigt gärna ställa frågor. Vi diskuterar varför Kerstin gör som hon gör och om hon skulle kunnat ha gjort på ett annat sätt? Jag berättar om hur en författare arbetar och om hur en bok blir till. Jag skickar också med några skrivtips till dem som redan nu känner på sig att de vill bli författare när de blir stora, och jag berättar varför jag tycker att det är så vansinnigt roligt att skriva!

Jag kan även erbjuda en längre workshop som sträcker sig över 2-3 lektionstillfällen/klass där vi arbetar vidare med olika skriv/berättar/skaparövningar ... ...visa mer

Verkförteckning

Det fina med Kerstin - kapitelbok lågstadiet - Natur & Kultur (2018)
Att vara Kerstin - kapitelbok lågstadiet - Natur & Kultur (2019)
Kerstin, livet och döden - kapitelbok lågstadiet - Natur & Kultur (2020)
Precis som Kerstin - kapitelbok lågstadiet - Natur & Kultur ( 2020)
Kerstin, solen o... ...visa mer