För att kunna göra en bokningsförfrågan om Anette Eggert måste du vara inloggad.

Anette Eggert

Dela och skriv ut
Photo

Anette Eggert

Fotograf: Andreas Rasmusson

Verksam som
Barnboksförfattare
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Syd

Länkar
http://www.anetteeggert.se

PDF
skapande_skola_Anette_Eggert.pdf

Anette Eggert

Kort om mig

Jag var åtta år när jag i en ”mina-vänner-bok” fick frågan ”vad vill du bli när du blir stor?” Kung svarade jag, eller författare. Nu är jag glad att jag valt rätt!

Jag har egentligen alltid skrivit, fast mest i huvudet, skapat otaliga karaktärer och berättelser, men aldrig riktigt lyckats få ner dem på papper. Tills jag bestämde mig för att söka till Lunds universitets författarskola. Jag kom in och allt med skrivandet blev plötsligt mycket lättare. Där skrev jag min debutroman ”Kan vi inte bara låtsas som om ingenting har hänt.”

Jag skriver för barn och unga om vardagens oändliga dramatik. Om små och stora händelser och om känslor som jag tror att de flesta kan känna igen sig i. Ofta skriver jag om sådant som gör mig arg och som... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Mitt mål när jag gör författarbesök är självklart att inspirera till läsande och skrivande. Det gör jag gärna genom genom att berätta hur enkelt det faktiskt kan vara att skriva, bara man känner till några enkla knep. Jag berättar också om hur det är att vara författare och om hur det går till när jag får en liten, liten idésmula att till slut bli en färdig bok.
Har publiken läst min bok brukar det bli spännande diskussioner, om skrivande och om livet i stort och smått. Jag svarar gärna på frågor av alla slag, och finns det utrymme stannar jag självklart kvar så att alla som vill ska få tid att fråga.
Jag håller enstaka lektionspass med kreativa skrivövningar, skrivarverkstäder samt längre skrivarkurser.

Verkförteckning

Kan vi inte bara låtsas som om ingenting har hänt; 2011, Opal.

Djurräddarklubben - Fallet Stjärnan; 2012, B. Wahlströms

Djurräddarklubben - Fallet Knubbfisken 2013, B. Wahlströms