För att kunna göra en bokningsförfrågan om Ingela Jonasson måste du vara inloggad.

Ingela Jonasson

Kort om mig

Att skapa på olika sätt är roligt – men är något jag tar på fullt allvar. Kommunikation med andra människor genom färg och form ger oss fler språk – och ett rikt och mångfacetterat språk hjälper oss att bättre förstå oss själva och omvärlden.

Hittills har jag skrivit två böcker om att pyssla tillsammans med barn, och har ofta skapande verkstäder för unga. Sedan 20 år tillbaka bor jag i Göteborg, men är född och uppvuxen i Ed i Dalsland.

Jag har varit verksam som keramikkonstnär sedan 1999, då jag tog magisterexamen i keramikkonst på HDK. Behovet att formulera mig har alltid varit viktigt, och jag gör det gärna i både lera och i skrift – eller på andra sätt. De senaste åren har skrivandet och alla mina möten med skapande barn fått... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag hyllar lek, kreativitet och lusten att göra. Idé och praktik i förening – så mina författarbesök är förstås ovanligt pyssliga – och är oftast i form av skapande verkstäder. Jag har många konkreta förslag på vad de kan innehålla och tar med allt material som behövs.

Flera av mina skapande verkstäder är berättigade till regionalt arrangörsstöd, se mer på Kulturkatalogen (nedersta länken här nedan), som till exempel min verkstad "Klipp till orden!" – en praktisk skrivarverkstad som jag kan anpassa för alla åldrar – från 7 år och uppåt. Eller "Bygg en bok".

Jag planerar gärna besöken i samråd med beställaren, kontakta mig för fler förslag.

Verkförteckning

Julpyssla tillsammans (Rabén & Sjögren, 2012)
Pyssla tillsammans (Rabén & Sjögren, 2010)