För att kunna göra en bokningsförfrågan om Ana Porss måste du vara inloggad.

Ana Porss

Dela och skriv ut
Ana_porss

Ana Porss

Fotograf: Krister Persson

Verksam som
Prosaist/berättare


Målgrupp
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://feministbiblioteket.se/recension-porss-ana-bla-flicka-2015/
http://anaporss.se.dinstudio.se/text1_1.html
http://www.goteborgsfria.se/artikel/117761

Ana Porss

Kort om mig

2005 debuterade Ana med en historisk roman som bygger på släktforskning. Utan fräls oss ifrån ondo handlar om hennes mors farmors farmor och skildrar ett tragiskt kvinnoöde i 1800-talets Sverige. 2014 utkom den fristående fortsättningen Sårade själar som skildrar tre generationer män, i vilkas liv frågan om skuld är central. 2016 planeras utgivningen av en tredje del i serien.

Livets och kärlekens vatten handlar om Charlotte Forsberg som, enligt släkten Sparre från Torpa stenhus i Västergötland, var en oäkta dotter till greve och riksmarskalk Axel von Fersen. Romanen bygger på historiska händelser och den franska drottningen Marie-Antoinette har en betydelsefull roll i dramat.

BLÅ FLICKA är en högaktuell roman som tar upp självska... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Vid författarbesök skräddarsyr jag det jag ska tala om, allt beroende på vad för slags publik jag har.

Inför ungdomar talar jag gärna om hur viktigt det är att vi försöker se vad det är som kan ligga bakom ett självskadebeteende. I BLÅ FLICKA anpassar sig Margot efter andra, eftersom hon tror att hon annars inte kan älskas. Följden blir att hon slår ner upproret inom sig genom att skada sig själv.

Jag berättar om bakgrunden och tillkomsten av mina romaner och läser korta stycken ur böckerna för att belysa just det jag talar om. Jag är van vid att arbeta med ungdomar och har stor erfarenhet av skolans värld.

I samband med att jag presenterar romanerna som bygger på släktforskning tar jag gärna upp folktro och kyrkans makt över ... ...visa mer

Verkförteckning

Utan fräls oss ifrån ondo (2005)
Livets och kärlekens vatten (2013)
Sårade själar (2014)
Blå flicka (2015)